Η ι σ τ ο ρ ί α μ α ς

Το 1928, η οικογένεια Κοντογεώργου ξεκίνησε την παράδοσή της στην οινοποίηση, όταν ο Σεραφείμ Κοντογεώργος καλλιέργησε τα πρώτα του αμπέλια σε ημιορεινή περιοχή στην Αταλάντη. 
 
Παράλληλα, το 1935, ο Τάσος Ιγγλέζος, από την άλλη πλευρά της οικογένειας, ξεκίνησε και εκείνος την αμπελοκαλλιέργεια. Οι πρώτοι αμπελώνες καλλιεργούσαν ποικιλίες Σαββατιανό και Ροδίτη.

Από το 1950 μέχρι το 1995, η παράδοση συνεχίστηκε από τον Βασίλη Κοντογεώργο, πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη, Μάκη Κοντογεώργου.
Kainas winery

Η ι σ τ ο ρ ί α μ α ς

Το 1928, η οικογένεια Κοντογεώργου ξεκίνησε την παράδοσή της στην οινοποίηση, όταν ο Σεραφείμ Κοντογεώργος καλλιέργησε τα πρώτα του αμπέλια σε ημιορεινή περιοχή στην Αταλάντη. 
 
Παράλληλα, το 1935, ο Τάσος Ιγγλέζος, από την άλλη πλευρά της οικογένειας, ξεκίνησε και εκείνος την αμπελοκαλλιέργεια. Οι πρώτοι αμπελώνες καλλιεργούσαν ποικιλίες Σαββατιανό και Ροδίτη.

Από το 1950 μέχρι το 1995, η παράδοση συνεχίστηκε από τον Βασίλη Κοντογεώργο, πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη, Μάκη Κοντογεώργου.
βραβεια

I t a l y ' s M o s t R e c o g n i z e d W i n e r y

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ KAINAS WINERY

Μ ά κ η ς Κ ο ν τ ο γ ε ώ ρ γ ο ς

Ο Μάκης Κοντογεώργος αποτελεί τη νέα γενιά του Kainas Winery. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθηνών και διαθέτει σημαντική εμπειρία σε μεγάλες οινοποιητικές μονάδες.

Το 2003, επέστρεψε στην Αταλάντη και ίδρυσε το δικό του οινολογικό εργαστήριο, δημιουργώντας παράλληλα κρασιά για ερασιτέχνες και τρίτους. Με την πάροδο του χρόνου, αναβάθμισε το οινοποιείο και επέκτεινε τους αμπελώνες του.

Το 2008, ο Μάκης παρουσίασε τις δικές του ετικέτες και το δικό του brand στην αγορά, συνεχίζοντας να προσαρμόζει τον μηχανολογικό εξοπλισμό του οινοποιείου στις απαιτήσεις της εποχής. Σήμερα, ως υπεύθυνος του οινοποιείου και της επίβλεψης των ιδιόκτητων αμπελώνων στην κοιλάδα της Αταλάντης, ο Μάκης φέρνει μια φρέσκια προσέγγιση και σύγχρονες γνώσεις, διατηρώντας ζωντανή την παράδοση της οικογένειας.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΟΡΟΣΗΜΑ

Π ε ρ ι σ σ ό τ ε ρ ε ς α π ό ε ν ν έ α δ ε κ α ε τ ί ε ς ι σ τ ο ρ ί α ς

1928

Η αρχή

Η ιστορία μας ξεκινάει τρεις γενιές πίσω, όταν ο Σεραφείμ Κοντογεώργος ξεκινάει την αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση στην περιοχή Παναμπέλια και Καταμπέλια.

1935

Από την άλλη πλευρά της οικογένειας, ο Τάσος Ιγγλέζος, προστίθεται στην οικογενειακή παράδοση με τη δική του αμπελοκαλλιέργεια.

1950 - 1995

Συνέχεια Παράδοσης

Ο Βασίλης Κοντογεώργος, συνεχίζει την οινοποιητική παράδοση των προγόνων του.

1995

Η Νέα Γενιά

Ο Μάκης Κοντογεώργος ξεκινάει τις σπουδές του στο τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθηνών.

2003

Οινολογικό Εργαστήριο

Ο Μάκης επιστρέφει στην Αταλάντη και ανοίγει το δικό του οινολογικό εργαστήριο στον χώρο του οινοποιείου.

2008 - ΣΗΜΕΡΑ

Kainas Winery

Ο Μάκης λανσάρει τις δικές του ετικέτες. Το οινοποιείο συνεχίζει να παράγει υψηλής ποιότητας κρασιά, ανανεώνοντας διαρκώς τις τεχνικές και τον εξοπλισμό του, προσφέροντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

kainas winery

Ανακαλύψτε τα κρασιά μας

Οι ερυθροί οίνοι μας είναι αφιλτράριστοι, με τις όσο το δυνατόν πιο ήπιες επεμβάσεις, ώστε να διατηρηθούν τα φυσικά χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Με αυτόν τον τρόπο, απολαμβάνετε τον πραγματικό χαρακτήρα και την καθαρότητα των σταφυλιών, όπως ακριβώς τα προσφέρει η φύση.